تفاهمنامه ایران و فرانسه در حوزه پلاستیک امضا شد

25-01

تفاهمنامه همکاری بین انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران و اتحادیه صنفی شرکت های کوچک و متوسط صنعت کائوچو و پلاستیک فرانسه، صبح امروز 27 شهریور ماه سال جاری به امضا رسید.

به گزارش اینپیا ، تفاهمنامه همکاری بین انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران و اتحادیه صنفی شرکت های کوچک و متوسط صنعت کائوچو و پلاستیک فرانسه، صبح امروز 27 شهریور ماه سال جاری در اتاق صنایع، بازرگانی، معادن و کشاورزی ایران، امضا شد.

در این مراسم روسای دو تشکل  VAILLANT رئیس اتحادیه صنفی شرکت های کوچک و توسط صنعت کائوچو و پلاستیک فرانسه، عباسعلی متوسلیان رئیس  انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران حضور داشتند.
همچنین در این نشست مدیران ارشد صنعت پلاستیک، اتاق بازرگانی ایران و تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران نیز حضور دارند
.
جلال پور در ابتدای این نشست با اظهار خرسندی از حضور هیئت فرانسوی، اظهار داشت: این تفاهمنامه نشان دهنده عزم دو طرف برای همکاری های مشترک است
.

عباسعلی متوسلیان رئیس انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران نیز به معرفی انجمن ملی پرداخت و گفت: این انجمن، انجمن تشکل های صنایع پلاستیک ایران است که در سال 1391 در اتاق ایران تشکیل شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از صد واحد تولیدی و برندهای معتبر و همچنین 13 تشکل پلاستیک و پلیمر، عضو انجمن ملی هستند
.
متوسلیان درباره زمینه های فعالیت اعضای انجمن در بخش های مختلف صنایع آنها را چنین عنوان کرد: حوزه ساختمانی، قطعات خودرو، تجهیزات کشاورزی، تجهیزات پزشکی، انواع لوله و اتصالات پلیمری اعم از پی وی سی، پلی اتیلن،
PP و …، مستربچ و کامپاند و ماشین آلات صنعت پلاستیک.

رئیس انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران در بخش دیگری از سخنان خود، درباره اهداف انجمن، گفت: ارتباط موثر با شرکت ملی پتروشیمی ایران، شامل پتروشیمی های داخلی و خارجی با هدف تامین نیاز مواد اولیه واحدها و مدیرت گرید مصرفی آنها در فصل های مختلف، ایجاد تسهیلات برای خریدهای مواد اولیه مطمئن واحدهای کوچک و متوسط، تعامل و همگرایی با تشکل های مختلف داخلی و خارجی در حوزه پلاستیک، افزایش سطح دانش اعضا تا رسیدن به سطح کلاس جهانی، حضور در پاویون های مختلف اتاق، دولت و نمایشگاه های ملی و بین المللی، حمایت حقوقی و تلاش در جهت رفع مشکل اعضا.

متوسلیان درباره کمیسیون های انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران توضیح داد: در انجمن ملی 8 کمیسیون به صورت حرفه ای شامل، بازرگانی،  صادارت، فنی، آموزش، حقوقی، روابط عمومی و تشکل ها، فعالیت دارند.
پس از سخنان متوسلیان اعضای حاضر در نشست به معرفی خود پرداختند
.
مصطفی طالقانی نایب رئیس انجمن مستربچ و کامپاند ایران، مهدی پورقاضی رئیس کمیسیون صنعت و معدن استان تهران، روغنی رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، مریم پلاشی از مرکز پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، سعید صبوری نایب رئیس هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران، کاموسی، حبیب اله نصرتی و جلالی پور از جمله اعضای حاضر در این نشست بودند
.

ضرورت عملیاتی شدن مفاد تفاهمنامه

سعید صبوری نیز با اظهار امیدواری نسبت به توسعه روابط بین دو طرف گفت: ما امیدواریم صرفا به امضای تفاهمنامه اکتفا نشود و برای اجرایی کردن و فعالیت های مشترک همکاری وارد فاز عملیانی شود.

وی خواستار ارائه اطلاعاتی در حوزه صنعت پلاستیک از سوی طرف فرانوسی مانند اساسنامه، نحوه فعالیت کمیسیون ها و غیره برای رسیدن به زبان مشترک بین دو طرف، شد.

متوسلیان برنامه ریزی و کمک به افزایش صادرات به میزان یک میلیارد دلار در بخش محصولات ساخته شده در سال جاری را یکی از اهداف انجمن ملی برشمرد و گفت: البته می دانیم صادرات به اروپا ساز و کار خود را دارد، به غیر از این مورد، برپایی نمایشگاه ایران پلاست، برپایی پاویون در نمایشگاه افغان پلاست، حضور در نمایشگاه فرانسه بر اساس دعوت شما، توسعه همکاری بین المللی با کشورهای فرانسه، ایتالیا، کره جنوبی، چین، پاکستان، آلمان، افغانستان، عراق و کشورهای CIS، از جمله برنامه های انجمن است.

وی درباره دیگر برنامه های انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران آنها را چنین برشمرد: راه اندازی شرکت مدیریت صادرات، برنامه برای جذب سرمایه گذاری های خارجی با هدف تامین نیازهای داخلی و تبادل دانش فنی، توسعه همکاری های علمی و آموزشی و تحقیقاتی و برنامه ریزی و اقدام در زمینه واردات و در صورت ضروت راه اندازی انجمن واردات صنعت پلاستیک از دیگر برنامه های این انجمن است.

وی درباره اهداف انعقاد این تفاهمنامه، توضیح داد: بهره گیرری از دانش فنی و تکنولوژی طرفین، ایجاد فضای مناسب جهت حضور در بازارهای منطقه ای از جمله عراق، افغانستان و کشورهای CIS، جذب سرمایه گذاری خارجی، معرفی ظرفیت های همکاری طرفین از طریق مشارکت در رویدادهای تجاری طرفین، ایجاد شرکت های مشترک در حوزه تولید و تجارت، راهبردهای عملیاتی، ایجاد کمیته های کاری در حوزه سرمایه گذاری، اموزش، بازرگانی و غیره... بخشی از این اهداف است.

متوسلیان در این خصوص ادامه داد: تبادل هیئت های تجاری و حضور در رویدادهای تجاری دو کشورجهت آشنایی با ظرفیت های تولیدی و تجاری دو کشور، تبادل اطلاعات در زمینه های فنی و بازرگانی، ایجاد بستر الکترونیکی لازم جهت تبادل اطلاعلات، تهیه برنامه های عملیاتی و زمانبندی شده جهت همکاری دو مجموعه، پیگیری مفاد تفاهمنامه، از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.

ایران یک کشور مطرح صنعتی در منطقه است
وایلنت رئیس اتحادیه صنفی شرکت های کوچک و توسط صنعت کائوچو و پلاستیک فرانسه در ادامه جلسه، هدف از سفر را شناخت بیشتر بین دو طرف عنوان کرد
.
وی ادامه داد: ما می دانیم ایران در حال پیشرفت است و پیشرفت هایی نیز داشته است
.

وایلنت با توضیحاتی درباره ساختار تشکل متبوع خود، عنوان کرد: کارفرمیان ما سرمایه گذاران شرکت ها هستند. همچنین سندیکا دفاع از کارگران و اعضای این انجمن را انجام می دهد.
وی ادامه داد: در فراسنه سه سندیکای مهم وجود دارد که ما عضو سه گروه اصلی هستیم. همچنین در خصوص مشکلات حقوقی بین کارگر و کارفرما، در آنجا سندیکاهایی برای دفاع از آنها حضور دارند
.

در فرانسه سندی بین کارفرما و کارگر به نام قرارداد جمعی کنوانسیون کولکتیو، وجود دارد.

وی میزان حقوق کارگران را62 /1466 یورو در ماه و حقوق کارگران صنعت پلاستیک را 1472 یورو برای 35 ساعت کار در هفته عنوان کرد.

روغنی از مسئولان اتاق ایران نیز در این برنامه با اشاره به فرصت های سرمایه گذاری در ایران، گفت: روند توسعه صنعتی در ایران پیش از انقلاب شروع شده و ایران به عنوان یک کشور صنعتی در منطقه مطرح است.

وی ادامه داد: در ایران قدرت و تنوع در اقتصاد بسیار فراوان است به ویژه پس از توافق هسته ای ایران، موسسه های بین المللی چند نکته را برای ایران مطرح کرده اند؛ به عنوان آخرین مورد موسسه مکنزی پیش بینی کرده که ایران تا سال 2035 باید 3 و نیم تریلیون دلار سرمایه گذاری کند و باید جی دی پی آن یک تریلیون دلار باشد و 9 میلیون شغل ایجاد کند.

وی اظهار داشت: ایران در مقایسه با بسیار ی از کشورها به لحاظ توسعه، نقدینگی و ناخالص ملی از وضعیت مناسبی برخوردار است. با توجه به این که ایران به عنوان تولیدکننده بزرگ نفت و گاز در دنیا مطرح است، کشورهای زیادی برای سرمایه گذاری مراجعه می کنند.
روغنی با بیان این که شاخص های ایران به طور مدوام در حال رشد و بهبودی است، گفت:از جمله این شاخص ها، او سی دی در شفافیت ایران 2 است
.
وی درباره ترکیب جمعیتی ایران اظهار داشن: بیشترین هرم جمعیت در ایران بین 25 تا 29 سال است؛ یعنی جمعیت  در حال کار و رشد. همچنین کشور ایران جزو 5 کشور اول دنیا به لحاظ مدارج عالی علمی است
.
روغنی میزان دستمز در ایران را پایین عنوان کرد
.

مزیت سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی

مهدی پورقاضی رئیس کمیسیون صنعت و معدن استان تهران نیز در این نشست با بیان این که در ایران 30 مجتمع پتروشیمی وجود دارد و 65 پروژه دیگر نیز طراحی شده و یا نیمه ساخته است، گفت: ظرقیت تولید محصولات پتروشیمی  65 میلیون تن است که این میزان در سال گذشته 50 ملیون تن تولید بوده است.

وی در همین زمینه ادامه داد: تولید مواد پلیمری 5 میلیون تن بوده که از این میزان 3 و نیم میلیون تن آن در داخل مصرف و بقیه صادر شده است. مهمترین بازار صادرات پلیمری ایران کشورهای چین و هند هستند.

پورقاضی سرمایه گذاری در صنعت پایین دستی را خوب عنوان کرد و گفت: مواد اولیه به اندازه کافی در دسترس است و برای سرمایه گذاری در کشور نیازی به کفالت وجود ندارد؛ می توان شرکت را با صد در صد سهام خارجی تاسیس کرد یا در شرکت های موجود اقدام به سرمایه گذاری کرد و با خرید سهام شرکت، سود سهام را از کشور خارج کرد.

متوسلیان در پایان خواستار معرفی نمایندگانی از سوی طرف فرانسوی برای اجرایی کردن مفاد تفاهمنامه شد. وی حبیب الله نصرتی و جلالی پور را به عنوان نمایندگان انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران معرفی کرد.
وایلنت نیز معرفی نمایندگان تشکل فرانسوی را به آینده ای نزدیک موکول کرد
.

ریسک پایین سرمایه گذاری در ایران

رزاقی مدیر عامل شرکت اندیشه رایانه آرا در برنامه عصر که با حضور هیئت فرانسوی برگزار شد، به بیان مواردی از اقتصاد ایران پرداخت و گفت: برای اولین بار پس از مشکلات اقتصادی سال های اخیر، انتظار رشد 5 تا 6 درصدی وجود دارد و همین طور نرخ تورم کاهش پیدا کرده و بهره بانکی نیز به زیر 20 درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: به علت بحران 10 سال گذشته، نرخ تورم و انفجار نرخ ارز، ایران از شرکای سنتی به شریک های تجاری جدید مانند چین روی آورده است.

رزاقی با بیان این که آنالیز ریسک برای شرکای خارجی در ایران نسبت به کشورهای مجاور بسیار پایین است، گفت: به طور مثال به لحاظ ریسک امنیتی در ایران هیچ گونه ناامنی وجود نداشته و به لحاظ ریسک سیاسی در دولت جدید، بسیار پایین است.
وی در زمینه پولشویی، گفت: با پیوستن ایران به گروه پولشویی، انتظار رفع موانع فعالیت بانک ها وجود دارد
.
رزاقی ریسک تجاری را بسته به هر پروژه متفاوت دانست
.

وی همچنین رفع برخی از مشکلات در زمینه های بانکی و غیره را از سوی طرف فرانسوی برای تسهیل روابط تجاری ضروری دانست و گفت: نباید طرف های خارجی ایران را صرفا به عنوان بازار مصرف نگاه کنند بلکه باید به عنوان یک شریک تجاری با تولیدات مشترک، با ایران تعامل داشته باشند.

وی در پایان توضیحاتی را درباره صنعت پلاستیک و پلیمر ارائه داد.

منبع:اینپیا

همکاران تجاری

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

محصولات

  • product 9.jpg
  • product 14.JPG
  • product 3.jpg
  • product 15.jpg
  • product 17.jpg
  • product 1.jpg
  • product 6.jpg
  • product 2.jpg
  • product 10.jpg
  • product 12.jpg
  • product 11.jpg
  • product 18.jpg
  • product 7.jpg
  • product 16.jpg
  • product 4.jpg
  • product 5.jpg
  • product 8.jpg